Mary Nash: Mujeres en el Mundo (2012)

 

Historia, retos y movimientos

Mary NashUs presento aquest llibre de Mary Nash en el que es fa un repàs complet i acurat sobre els moviments feministes del món. Per mi ha estat, no tant una lectura continua, sino un lllibre de consulta. Encara que no descarto fer-li una segona llegida més endavant. M’agradaria tenir el meu exemplar vell, subratllat, usat, amb solera perquè ha estat la meva introducció acadèmica al(s) feminisme(s). Vull que sigui de consulta permanent. Per recordar d’on venim, sempre.

Tot i que faci anys que llegeixo autores feministes, com Gioconda Belli, Eva Forest, Fatima Mernissi, Virgina Woolf, Nawal El Saadawi o Simone de Beauvoir, sempre havia optat pels seus escrits de ficció. Aquest lllibre de Mary Nash, mostra el desenvolupament dels feminismes de les diferents onades a les diverses parts del món, principalment el feminisme dels continents europeu i americà (nord i sud).

Del compendi de temes que tracta m’ha interessat especialment el capítol cinqué titulat Trayectorias Anticoloniales: postcoloniales y antiracistas, perquè inclou el(s) feminisme(s) a totes les demés parts del món: India, Australia, Sri Lanka, Àfrica i món àrab. Especialment, m’interessa el moviment feminista a Egipte, sintetizant el llibre de Margot Badran, Feminismos en el Islam, fent-ho més accessible. De fet, tot el llibre de Mary Nash està molt ben explicat, de lectura lleugera i amena,  amb moltes dades, i una bibliografia més que interessant i completa per a posteriors lectures.


Foto: Casa del Libro

 

Difón la idea!
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Una respuesta a “Mary Nash: Mujeres en el Mundo (2012)”

  1. […] a Mary Nash que cita, a la vegada, a Badran, a Egipte es situa la primera onada del feminisme entorn del 1920 y […]

Deja un comentario