Mètode Marie Kondo d’endreç

Marie Kondo

O com ser feliç en el lloc on vius i les coses que tens

«El desordre s’acumula quan els objectes no es retornen al seu lloc. Si una habitació es desendreça «abans no te n’adonis», la culpa és teva. En altres paraules, endreçar vol dir enfrontar-te amb tu.

La brutícia, per contra, neix tota sola. L’acumulació de pols i brutícia és una llei de la natura. Per tant, netejar vol dir enfrontar-se amb la natura»

No sé com, ni on, encaixar aquests dos llibres que he llegit en la darrera setmana dins les coses que m’agraden, perquè de veritat, de veritat, mai m’havia agradat fer endreça de les meves coses. Ho he anat acumulant tot en caixes des de l’escola primaria fins aquests passats dies. La necessitat ha fet que em posi amb allò que he ajornat durant anys. La raó és un nou trasllat en la llarga llista de trasllats de la meva vida. Pensant que la casa on ara visc seria la definitiva, vaig aconseguir centralitzar totes les caixes que tenia escampades a casa dels pares, i les que tenia a casa que no havia mirat encara.

Marie KondoLa meva germana és una fanàtica de l’endreç i l’emagatzament de totes les coses de casa seva, així que li vaig demanar els llibres de la Marie Kondo, per a que m’ inspiressin en la meva faraònica tasca d’endreçar i enfrontar-me amb tot allò que havia anat acumulant durant tota la vida.

Un cop llegits i els llibres, i contagiada de la màgia de l’ordre que transmet el primer llibre, vaig decidir aplicar el mètode konmarie d’endreça d’una forma un tant heterodoxa. La necessitat de desfer-me de coses degut a l’espai disponible al meu nou habitatge no em va fer començar per la roba sino per les caixes que tenia al garatge acumulant pols i anys. No les havia mirades en tres anys algunes, d’altres en disset!

El mètode de la Marie Kondo té un ordre: roba-llibres-papers-komono-records. El primer llibre La magia de l’ordre es altament contagiós i inspirador. El segon La felicitat després de l’endreça, es més concret i consultable en cas de dubte. I la frase clau: això em dóna alegria?

La idea principal del mètode és:

  • Imaginar la vida que vols, t’ha de voler fer dirigir-te a ella. I el lloc on vius t’ha de portar cap allà on vols inexorablement. Descarta allò que no et fa feliç, conserva allò que et fa joia i envoltat de les coses que t’alegren la vista i la vida segurament arribaràs a ser una persona d’èxit. (Això és molt relatiu perquè la societat que ens envolta també té molt a veure en els condicionants socials o els punts de partida de cadascuna, però ajuda).

És important llegir els llibres, perquè a mesura que t’explica la seva experiència i com fer l’endreça, et vas imaginant casa teva, les teves coses, com ho faràs, on posaràs allò, o que se n’ha fet d’allò altre que em donava tanta alegria?

 


Plana oficial de MarieKondo

 

Difón la idea!
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

2 respuestas a “Mètode Marie Kondo d’endreç”

  1. Ro!!! Fa dies que vull començar amb els llibres de la Marie però m’espanta pensar que buidaré mitja casa, hahaha. Però crec que ho faré, si el rerefons és la felicitat i quedar-me amb allò que em faci feliç, tinc coses per llençar… 🤗 Aprofito el post per donar-te l’enhorabona pel bloc i endavant!!!!

    1. Quina il·lusió Rosa! Gràcies de tot cor! Del mètode Kondo jo encara dubto una cosa: això que ella diu l’efecte rebot. Segons la Kondo si ho fas com ella diu, mai més dels mais tindràs la casa desendreçada… jo encara estic per veure-ho això…però bé. Els llibres són entretiguts i en certa forma omplen un buit en el mercat dels llibres, crec que jo que aquest és el seu èxit, no pas que siguin màgics, hehehe…(bé un xic sí, sobretot el primer…) Apa! Gràcies mil de nou i fins ben aviat! Petons! :*

Deja un comentario